Omgeving B&B Woudzicht Oudeschoot

Koninklijk Bos in Oranjewoud

Voor koninklijke bossen hoef je niet bij Apeldoorn of de Vuursche te zijn. Ook Friesland heeft koninklijk groen: Oranjewoud. Dit koninklijke bos ligt ten oosten van Heerenveen en bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. In de overtuin, aan de overkant van Huize Oranjewoud, wandel je over kronkelige paden, langs kunstig gesnoeide hagen, een slangenmuur en kruidentuin. Vanuit B&B Woudzicht wandel je zo het Oranjewoud in.

 

Een Stukje Geschiedenis

Landgoed Oranjewoud werd in 1676 gesticht door Albertine Agnes van Oranje. Zij was getrouwd met de Friese stadhouder Willem Frederik (een van de voorvaderen van ons huidige koningshuis). In hun kielzog trokken tal van andere rijke Friezen naar het gebied. Ook zij bouwden hier landhuizen en legden parken en tuinen aan.

Het Museumpark

Het Museumpark dat in de oorspronkelijke barok stijl is gereconstrueerd. Met Museum Belvédère, een museum voor moderne kunst in relatie tot het Friese landschap. Het lage gebouw van het museum, in de vorm van een blokkendoos, neemt zo’n bescheiden plaats in tussen hemel, water en aarde dat het perfect aansluit bij zijn koninklijke omgeving.

Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen. Het accent ligt op schilderkunst die relaties aangaan met de omliggende landschappelijke sfeer.

Tot de vaste collectie van Museum Belvédère behoren onder andere werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet. In 2009 is het museum opgenomen in het Nederlands Museumregister.

Sportstad Heerenveen en Abe Lenstra Stadion

Sportstad Heerenveen is een multifunctioneel gebouwencomplex in Heerenveen. Het is een soort verlengstuk van het Abe Lenstra Stadion, het is door de jaren heen een centrum voor topsport en onderwijs geworden, zoals bijvoorbeeld de turnhal met de naam van Epke Zonderland. Ook zijn hier zwembaden en diverse binnen en buiten sporthallen te vinden. 

 

De Friese Meren

Vanuit Oudeschoot bent u binnen 15 minuten bij de Friese meren. De Friese meren is een toeristisch gebied in het zuidwesten en midden van Friesland. Vooral in de zomer trekt het gebied veel watersporters aan. De hoogtepunten van het watersportseizoen in dit gebied zijn de Sneekweek en het skûtsjesilen georganiseerd door het SKS en het IFKS. 

 

Thialf

Is het belangrijkste ijsstadion voor topsportschaatsers in Nederland. Het ‘schaatshart van de wereld’ voldoet aan de specifieke eisen van de ISU op het gebied van topsportfaciliteiten. In 2019 is Thialf door de ISU aangewezen als Centre of Excellence.

Ook heerst er in- en om Thialf een unieke schaatssfeer door de schaatsfans en de beleving in het stadion. Naast de langebaanschaats evenementen biedt Thialf faciliteiten voor jong en oud voor alle disciplines; langebaanschaatsen, shorttrack, ijshockey, kunstrijden, curling en schoonrijden.


Giethoorn

Het super toeristische Giethoorn ligt op ongeveer 20 minuten afstand met de auto vanaf Oudeschoot 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven